Šola za Življenje ANANDA

Dvoletni program za zdravo, radostno, igrivo, izpolnjujoče, blaženo in srečno Življenje

Dragi Dejan, moj učitelj za Življenje,

minevajo tri leta in več, odkar sem se, zlomljena pod težo življenjskih preizkušenj, odločila, da se podam na novo pot, slišala glas duše, da to ni vse, po kar sem se podala na ta svet… Prepustila sem se toku in dobesedno pritisnila na Google… potrebujem pomoč, kako umiriti um… Dobila sem točno pravega učitelja. To si bil ti, Dejan, navkljub pomislekom, ah ta je pa premlad 😃😃🙏 … Vendar ne, glas duše je bil. .. ja, to je to!

Potem se je začelo moje šolanje, dobesedno šola Življenja… Predano sem obiskovala 1. razred, zatem 2., 3. Vsi ti transformacijski seminarji, da o terapijah pri tebi ne govorim … kakšne preobrazbe… kako je bilo težko in hkrati osvobajajoče… Postajam nov človek… pokopala sem staro sebe… radostna, vesela, v notranjem miru živim življenje, ki to sem – Ljubezen. ❤️ Hvaležna sem, Dejan, da si mi stal ob strani … vsa ta leta najinega sodelovanja.. tudi ob najtežjih trenutkih si mi dal sočutno podporo, da sem zmogla.

Hvaležna, da sem delček tvojih kreacij. In vse kar delaš za človeštvo … Vse, kar je zdaj pred vrati, šolanje za psihoterapevte oz. Šola za Življenje, Online skupinske terapije… vsi seminarji. .. so Milost za vse, ki jih bo poklicalo, da gredo na pot, na katero sem se podala sama, in to je pot domov. ❤️ Od koder smo prišli, vsi Mi, zato pogumno… OD-ločitev je Ključ, ni naključij…

Hvala Dejan, iz Srca, da si ❤️ in ti je mar…

Sem v radostnem pričakovanju vseh tvojih Kreacij.

Objem ❤️ Barbara Jeriha

Prisrčno pozdravljeni!

Na podlagi 16-letnih izkušenj, pridobljenih pri več tisoč urah individualnih in skupinskih terapij, pri vodenju več kot 250 seminarjev in delavnic z ljudmi ter predvsem z intenzivnim in poglobljenim delom na sebi, sem sestavil dvoletni program šolanja za bodoče terapevte po metodi Transpersonal Quantum Therapy®  (prej Theta MED® Therapy) v Šoli za življenje Ananda – programu za zdravo, radostno, igrivo, izpolnjujoče, blaženo in srečno življenje.

Program je nastal z namenom pomagati ljudem, da se osvobodijo vsega starega, kar jim več ne služi, na poti v novo dobo človeštva. Sestavljen je iz vikend seminarjev (enkrat mesečno), ki bodo slušateljem in slušateljicam načrtno rušili iluzije (omejujoče vzorce, privzeta stališča, koncepte, zaobljube), ki so jih sprejeli v tem ali v prejšnjih življenjih. Postopno, realno in prizemljeno bodo tako slušatelji in slušateljice lahko osebnostno in tudi duhovno napredovali v svojem življenju, kar je bistvenega pomena, če želijo pozneje kakovostno in učinkovito pomagati drugim v težavah.

Namen šolanja je torej predvsem razrešitev lastnih senc, dvomov, skrbi, strahov, omejujočih vzorcev, konceptov in zaobljub, pa tudi dvig zavedanja vsaj na avtentični jaz (po Kenu Wilberju). To je dobra osnova, da lahko potem kakovostno in profesionalno pomagajo ljudem v težavah, seveda če to izberejo in želijo.

Program je nastal na podlagi mojih dolgoletnih terapevtskih izkušenj, pridobljenih pri seansah transpersonalne psihoterapije in pri vodenju različnih delavnic, seminarjev ter skupinskih terapij. Zavedam se, da le redno in poglobljeno delo na sebi prinaša trajne rezultate v življenju, postopen in realen razvoj zavesti in aktivacijo vseh prirojenih potencialov, skritih v posamezniku.

Vse to je treba doseči na postopen, realen, dosleden, etičen, sočuten, prizemljen in spoštljiv način. Odločitev za spremembo je svobodna izbira posameznika, spoštovanje svobode izbire je torej v sklopu našega programa izobraževanja in usposabljanja absolutno. Opravljanje domačih nalog je neobvezno, a zelo zaželeno, saj lahko slušatelju/slušateljici zelo pomaga pri osebnem in duhovnem napredku.

Ker je eden od pogojev za sprejem na šolanje tudi udeležba na mojih treh osnovnih seminarjih (Nenasilna verbalna komunikacija, Osnovni in nadaljevalni seminar Theta MED®) in ker se zavedam, da vsi, ki vas zanima šolanje, še nimate opravljenih vseh osnovnih seminarjev, smo se z mojo ekipo potrudili in spravili vse seminarje tudi v spletno obliko, tako si jih lahko privoščite v obliki posnetkov v naši spletni trgovini.

Vse vabim, da si preberete tudi vse tekste na vseh podstraneh za vse programe in delavnice, ki so dostopni prek zgornje povezave.

Zakaj je pomembno, da pred šolanjem predelate osnovne seminarje? Ker boste le tako spoznali moj način skupinskega dela z ljudmi in tudi videli, ali vam moj način ustreza. Med šolanjem bomo zelo poglobljeno delali na sebi, seveda na “moj radosten in igriv način”.

Vse vabim, da preberete tudi intervju z menoj v reviji Sensa, ki sva ga opravila s prof. dr. Lucijo Mulej.

P.S. Celotno vsebino te pristajalne strani z vsemi mnenji in priporočili si lahko preberete ali natisnete preko spodnjega PDF dokumenta:

Dejan

V Šolo za življenje Ananda sem se vključila predvsem zaradi sebe, da prevzamem odgovornost in krmilo v svoje roke ter se izklopim iz avtopilota, torej da se zazrem globoko vase, počistim podzavestne vzorce in prepričanja, ki so kljub dolgoletnemu trudu in delu na sebi še vedno nezavedno krmilili moje življenje. Pa tudi, da pocelim svoje rane, spremenim nepodporne navade, sprejmem in vzljubim sebe v celoti, se opremim z orodji ter znanjem za pristnejše, prisotnejše in zavednejše življenje.

Procesi in transformacije, ki sledijo iz meseca v mesec, celo iz dneva v dan, v najrazličnejših razsežnostih, vsekakor niso nekaj enostavnega. A vsaka podoživeta bolečina, vsak nepričakovan uvid, vsako srečanje s svojo temno stranjo, vsako soočenje s svojimi čustvi, vsako neudobje in vsaka potočena solza, so več kot vredni. Pravzaprav so darilo (čeprav se na prvi pogled zdi le veliko breme), ki se odvija po plasteh na poti osvobajanja iz kletke nezavednega.

Neizmerno sem hvaležna, da sem sledila notranjemu klicu in se tako podala v šolo izkušanja vsega kar življenje prinaša in ponuja. Neizmerno sem hvaležna tudi za podporo Dejanu in celotne skupine. Za povezanost, srčnost in ranljivost. In seveda tudi za podporo ter razumevanje svoje družine in prijateljev. Mnogokrat so procesi intenzivni in nisem najboljša družba. Mnogokrat sem za mnoge preveč “vesoljska”. Mnogokrat padem na poti in pokažem vse svoje človeške napake in nepopolnosti. Mnogokrat tudi ne zmorem biti najboljša verzija sebe. Še vedno se tudi ujamem v nizka čustva in misli. A vse to doživljam znotraj sebe popolnoma drugače kot dve leti nazaj. Pravzaprav niti ne znam opisati te globoke notranje pomirjenosti. Vse je prav in točno tako kot mora biti, dokler je krmilo v mojih rokah. Jaz sem tista, ki ustvarja moje življenje in samo jaz sem tista, ki lahko problem, padec, bolečino,… vidi kot priložnost za rast in izkušanje ali pa kot breme. In samo ti si tisti/tista, ki lahko prevzame krmilo in odgovornost za svoje življenje in vidiš svoje življenje kot priložnost, da zaživiš sebe avtentično in v vsej svoji veličini.

Čeprav to ni bil moj prvotni namen, a se je skozi šolanje in srečevanje z vedno več ljudmi v stiskah, v meni oglasila tudi terapevtska želja, da jim ponudim roko in jih peljem skozi proces osvobajanja iz teh kletk, ki so bolj in bolj tesne in pijejo energijo ter jemljejo dih. Če je uspelo meni, lahko komurkoli, ki se resnično odloči in izbere, da bo namesto trpljenja in bolečine, izkušal brezmejne lepote življenja na Zemlji, skozi najboljšo verzijo sebe. Neopisljivo osrečujoče je opolnomočiti osebe in videti, ko se zmorejo soočiti s svojimi vzorci, neprijetnimi čustvi, bolečinami, ranami in jih preseči.

Sedaj je nova priložnost za vpis v šolo, zato…če začutiš…če te pokliče, če ti ne da miru,…ne oklevaj, kljub tisočim pomislekom in kljub strahu. Pojdi onkraj misli in začuti kaj je resnična želja v tebi, ali je to nekaj, kar tebi in tvojemu življenju doprinese.

10. marca 2024 imaš tudi priložnost pokukati, kratko izkusiti in začutiti kaj se dogaja za zaprtimi vrati Šole za Življenje ANANDA in sicer na dnevu odprtih vrat. Baje se mesta hitro polnijo…več in prijava:

https://trgovina.dejanjaric.com/sola-za-zivljenje-ananda-2024-2025

Življenje je tvoje, izberi zase. 😉

– Katja Telič

Moja zgodba

V gimnaziji so me mučili huda depresija, glavoboli in kronični gastritis. Opravil sem številne zdravniške preiskave, da bi našel vzroke svojih zdravstvenih tegob, vendar se je izkazalo, da je z menoj vse v najlepšem redu.

Potem sem se odločil, da bom odgovornost za svoje zdravje vzel v svoje roke. Redno sem začel vaditi transcendentalno meditacijo in zelo mi je pomagala. Pozneje sem obiskoval individualne seanse kognitivne, humanistične in transpersonalne psihoterapije, se hitro zdravstveno okrepil in osebnostno ter duhovno napredoval.

Zavedal sem se, da se vzroki za moje zdravstvene težave skrivajo v meni in začel sem jih iskati prav tam. Tako sem precej hitro presegel prvo stopnjo osebnostnega razvoja (po Kenu Wilberju, avtorju preglednic človekovega duhovnega razvoja), t. i. mentalni ego (ko sem vse delal le za druge, nisem pa imel stika s seboj). Prešel sem na raven t. i. avtentičnega jaza in začel na prvo mesto postavljati sebe, prevzemati popolno odgovornost za svoje življenje, misli, občutke, dejanja ter predvsem nehal igrati žrtev in obtoževati druge za svoje težave. Prehod ni bil tako preprost.

Brez učinkovite psihoterapije ni šlo. Treba je bilo očistiti travme, se spoprijeti s svojimi kompromisi, zanikanji, neuspehi in si priznati boleče stvari.

Medicino sem študiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Opravil sem pripravništvo, nekaj časa delal na Onkološkem inštitutu, bil začasno zaposlen na obali in v Bolnišnici Sežana, nato pa opravljal specializacijo iz nefrologije v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Po dveh letih sem se ponovno poglobil vase in začutil, da pri delu v sistemu klasične medicine ne bom mogel uporabiti svojega polnega potenciala, zato sem se odločil prekiniti delo v UKC. Jeseni 2020 sem vpisal doktorat iz holistične in integrativne medicine na Kvantni univerzi (Quantum University) v ZDA, kjer bom dopolnil in nadgradil svoje znanje celostne medicine. Ker me je vedno zanimalo odpravljanje resničnih vzrokov težav, sem razvil metodo medicinsko-psihološkega svetovanja Transpersonal Quantum Therapy® (TQT®), prej Theta MED Therapy®(TMT®). Pri tem sem upošteval najnovejša dognanja epigenetike, kvantne fizike, zahodne medicine, nevroznanosti, nevropsihoimunologije, informacijske tehnologije ter kognitivne, humanistične in transpersonalne psihologije.

V enajstih letih sem tudi zaradi obiskovanja teh terapij, različnih seminarjev in delavnic v Sloveniji in po svetu zelo osebnostno in duhovno napredoval. Pri svojem delu vedno izhajam iz lastnih izkušenj, saj se zavedam, da drugim lahko dam le toliko, kolikor sem sam opolnomočen. Spremenil sem številna omejujoča prepričanja o sebi in svetu, ki sem jih dolgo nosil v nezavednem. Več let sem predaval slušateljem in slušateljicam tudi na Inštitutu transpersonalne psihologije. Predvsem je pomembno, da sem po terapijah prenehal igrati vlogo žrtve in prepoznal, da se odgovori za vse moje težave vedno skrivajo v meni. In verjemite, to je zelo izpolnjujoče in osvobajajoče spoznanje!

Prevzemite tudi vi popolno odgovornost za svoje življenje v svoje roke in se odločite za duhovni napredek. Vse je mogoče, v sebi imamo neomejene potenciale za srečno, radostno in izpolnjeno življenje, polno obilja na vseh ravneh.

Če ste pripravljeni spremeniti svoja najgloblja omejujoča podzavestna prepričanja o sebi in svetu, lahko spremenite svoje življenje na bolje. To, o čemer razmišljate, na koncu tudi postanete!

Dejan Jarič, dr. med., holistični zdravnik, transpersonalni psihoterapevt, ustanovitelj Šole za Življenje ANANDA, PhD kandidat holistične in integrativne medicine, predavatelj in trener za osebni in duhovni razvoj

Ojla Dejan,

petkova meditacija je bila zame nekaj posebnega.

Glede na to kje sem v tem trenutku, sem dobila veliko spoznanje, čutim da je en velik in težek del mene odpadel.

Zato bi rada podelila s tabo kratek zapis ki je nastal takoj po meditaciji, točno tak kot je nastal.

Dejan,

danes sem zopet čutila to globino, ki nam jo daješ. Ta globoka sporočila Resnice – Stvarstva.

Vodstvo nazaj Domov, ki je tako milostno, nežno, podpirajoče, sočutno, da ne more biti iz tega sveta. Lahko je le Božansko – od Boga.

Sporočila ki so tako nežna, nevsiljiva, mimobežna, pa vendar jasna.

Doživela sem nove zame pomembne uvide in sporočila, ki me peljejo korak bližje Sebi in Domu. Razširjajo mojo zavest. In zaradi katerih nikoli več ne bom ista.

In za to sem tako hvaležna, da sem te lahko ponovno srečala. Da mi je dana milost priložnosti, da s tvojo pomočjo, končno zaključim karmični krog in se vrnem Domov.

Prvič zares vidim, koliko pomoči sem pri tem deležna. Tudi s strani bližnjih (močno spoznanje). Koliko ljubezni mi je dano.
Lahko se od milosti samo razjokam in sem hvaležna. Razumem ne zakaj.

Namaste.

Hvala ti da sem lahko podelila s tabo ta zapis in za vse kar si.

Nadaljujemo kmalu 🙂

Lep konec vikenda ti želim in lep začetek tedna.

Maja Umek

Komu je pravzaprav program šolanja Ananda namenjen?

Bruce H. Lipton, Ph.D. in Dejan Jarič, dr. med.

Program je namenjen vsem, ki si želite v svojem življenju resnično, globoko in trajno napredovati v svojem ritmu in se eventualno tudi izšolati za svetovalca oz. terapevta po metodi Transpersonal Quantum Therapy® oz. prej Theta MED® Therapy. 😊

Theta MED® je metoda medicinsko-psihološke interakcije med svetovalcem in svetovancem, ki v območju polja enotne zavesti dostopa do najglobljih vzrokov naših težav in tako odpravlja ovire, ki nam preprečujejo, da bi bili duševno in telesno zdravi, da bi v polnosti razvili vse svoje potenciale in prepoznali svoje poslanstvo. Ko se odpremo vodenju v enotno polje zavesti, se postopno, včasih pa tudi hipno, »čudežno« odpremo toku življenjske energije in se tako opolnomočimo.

V vsakem primeru je s to metodo napredek izjemno hiter, temeljit in povsem varen.

Kot je dokazal znameniti ameriški celični biolog, profesor dr. Bruce H. Lipton (ki sem ga imel milost osebno spoznati), je vzrok za 95 odstotkov vseh naših težav, bolezni in nezadovoljstva negativna percepcija z omejujočimi programiranimi podzavestnimi prepričanji in čustvenimi stanji.

Če se zares iskreno, iz srca odločite za spremembo v svojem življenju in če redno obiskujete seanse transpersonalne psihoterapije in naše seminarje, lahko izjemno hitro osebnostno in duhovno napredujete v vašem vsakodnevnem življenju. Napredek s takim sistemom v primerjavi s klasičnimi pristopi je lahko temeljit, izredno hiter in povsem varen. Prav preseganju mentalno-čustvenih omejitev, ki nas ovirajo iz nezavednega, je namenjen celoten sistem TQT®, prej Theta MED® in vsi ostali seminarji v sklopu šolanja, ki jih boste prejeli. S pomočjo Class II theta stanja zavesti in stika z enotnim poljem zavesti, katerega obstoj je znanstveno dokazan s kvantno fiziko, lahko vsakomur (v skladu s posameznikovo svobodno voljo) v trenutku zamenjamo kakršnakoli negativna prepričanja in čustva, ki so dejanski vzrok večine bolezni in neizpolnjenosti v življenju, kar danes dokazujejo moderne znanosti, kot so epigenetika, kvantna fizika, nevrobiologija, kognitivna nevroznanost, nevropsihoimunologija, holistična medicina itn. Sprememba percepcije je lahko takojšnja. Tudi sam imam pri svojem delu s klienti zelo dobre izkušnje, sploh če so se pripravljeni tudi sami angažirati in spoprijeti s svojimi težavami (preberite mnenja mojih klientk in klientov v nadaljevanju besedila).

Vam je torej dovolj življenja iz dneva v dan? Dovolj vedno istih problemov, ki se ponavljajo iz leta v leto? Bi radi izboljšali svoje odnose – partnerske, družinske, poslovne – in imeli več obilja na vseh področjih vašega življenja?

Naša šola vam lahko pomaga na poti do srečnega, bolj radostnega, izpolnjenega življenja na napreden, znanstven, dosleden in etičen način, in to trajno – če tako izberete, seveda. Odločitev za spremembo v vašem življenju je izključno in samo vaša, saj ste svobodna duhovna bitja in imate svobodno voljo, kajne? Med šolanjem boste spoznali učinkovite pristope same metode, hkrati pa boste usvajali najnovejša spoznanja moderne znanosti: epigenetike, kvantne fizike, nevropsihoimunologije, kognitivne nevroznanosti, izbranih poglavij holistične medicine in kognitivne, humanistične ter transpersonalne psihologije. Vsa ta znanja vam bodo izjemno koristila, še bolj pomembno pa je, da bo približno 70 % časa namenjenega praktičnim vajam in uvajanju usvojenih znanj v vsakodnevno življenje, saj boste le tako kar najhitreje osebnostno in duhovno napredovali in postali uspešni terapevti ter seveda srečni, radostni in izpolnjeni v vašem vsakodnevnem življenju, kar je predpogoj za uspešnega terapevta. Seveda pa ne moremo nič narediti namesto vas, zato je bistveno vedeti, da se boste morali sami zelo potruditi za razvoj zavesti (seveda ob naši izdatni pomoči) in tudi vložiti svoj čas in energijo, brez fige v žepu, za preseganje omejujočih vzorcev, čustev, kompromisov, zanikanj, zaobljub in izvajanje pisnih in praktičnih domačih nalog itd.

Spoznavali bomo kognitivne nevrosheme, procese v možganih in vlogo višjih stanj zavesti pri takem delu na sebi. Gre za nadosebna, transpersonalna stanja zavesti, ki lahko ob odprtosti posameznika izjemno pospešijo preseganje omejujočih škodljivih vzorcev in nizkovibracijskih čustev, kar je ključnega pomena za hiter napredek pri seansah psihoterapije. Moj program človeka dojema kot celostno, holistično duhovno bitje, ki ima na neki točki svojega življenja specifične težave in omejitve, vendar se terapevt osredotoča na klientovo zavest, torej na njegov popolni, absolutni potencial, na tisto, kar je človek v resnici. Terapevt in klient sta enakovredna. Terapevt je morda na nekaterih ravneh prehodil pot, ki je klient še ni, zato mu lahko pri tem pomaga ozavestiti, se spoprijeti in poglobiti realnost oz. zavedanje bistvenih programov, ki osebo na neki ravni omejujejo, da bi na tistem področju laže napredovala in zaživela življenje bolj v skladu s seboj.

Namen šolanja je, da slušatelji in slušateljice prejmejo potrebno znanje in si pridobijo izkušnje za kakovostno in uspešno pomoč svojim klientom/klientkam na lahkoten, radosten, igriv, sproščen, sočuten način. Seveda se je treba v programu zelo angažirati za svoj napredek.

Vsekakor vam bo vsa podpora na voljo med vikend seminarji. Po potrebi bomo v času med vikend seminarji oblikovali tudi delovne skupine na spletu iz ANANDA studia (predvidoma 2 do 3 na letnik).

Te bodo namenjene vašim vprašanjem in dilemam pri osebnem in duhovnem napredku, pregledu izvajanja praktičnih nalog in eseja ipd.

Šola za Življenje ANANDA v okviru krovnega podjetja, prek katerega bo potekalo šolanje (ANANDA DR. D.J., D.O.O.), ponuja strokovno znanje za izpopolnjevanje bodočih terapevtov po metodi Transpersonal Quantum Therapy® oz. prej Theta MED® Therapy in ni povezana z drugimi zdravstvenimi ali psihiatričnimi ustanovami, niti nima vloge ali poslanstva takih organizacij ali sistemov.

Cilj je, da udeleženci in udeleženke zelo hitro napredujejo na vseh področjih svojega življenja, v skladu s svobodno voljo in pripravljenostjo na spoprijemanje s pravimi vzroki težav, ter se po končanem šolanju usposobijo za svetovalce oz. terapevte po metodi Transpersonal Quantum Therapy® (prej Theta MED® Therapy).

Mentor in moja asistentka sva vam na voljo za vaša vprašanja na seminarjih in v delovnih skupinah.

Ne moremo pa prevzeti odgovornosti za vaše počutje in zdravstveno stanje, saj lahko na to direktno vplivate le vi sami in ste sami odgovorni za svoje življenje in zdravje.

Kaj pravijo nekateri udeleženci mojih terapij, seminarjev, spletnih delavnic, članstva Osvobajanje od iluzij in tudi udeleženci/ke prve in druge generacije Šole za Življenje in bodoče terapevte ANANDA – programa za zdravo, radostno, igrivo, izpolnjujoče, blaženo in srečno Življenje?

Povabilo udeleženk in udeleženca druge generacije Šole za Življenje ANANDA na pretekli dogodek Prebujeno Srce Slovenije v živo z gosti (16.12.2023).

Nekaj utrinkov omenjenega dogodka. 

Način izvajanja programa, terminski načrt za prvo leto, podpora med šolanjem

Šolanje bo potekalo 2 leti, z vikend seminarjem vsak mesec, na približno 4 tedne (včasih bo zaradi počitnic razmak malo daljši, včasih pa malo krajši) pričnemo v soboto, 6. 4. 2024, ob 10.00 in končamo do 19:00. Enak terminski načrt velja tudi za nedeljo. Kot ste že vajeni z drugih vikend seminarjev, bo okoli 13.30 ali 14:00 odmor za kosilo, nato nadaljujemo s popoldanskim delom.

Na vsakih nekaj mesecev se bomo srečali na spletu v obliki delovne skupine, v kateri bomo predelovali in vadili vsebino, podano na vikend seminarjih. Odgovarjali bomo na vaša vprašanja glede samega programa, izvajanja praktičnih nalog, pomagali pri pisanju eseja in izvajanju seans terapije, opravili skupinsko meditacijo itd. Ustvarjena je tudi podporna zaprta Facebook skupina Šole za življenje ANANDA, ki je namenjena izmenjavi mnenj, izkušenj, vašim vprašanjem med posameznimi vikend srečanji in podpornimi delovnimi srečanji.

Trenutni terminski načrt za 3. generacijo šolanja, letnik 2024/2025, pričetek april 2024:

1. Seminar: Uvod, 6. in 7. 4. 2024 (odprti seminar)

Spoznavni uvodni vikend seminar bo namenjen predstavitvi programa, spoznavanju, ponovitvi vsebin iz osnovnih seminarjev (OTM, NTM, NVK), ki so pogoj za vpis v dvoletni program. Izvajali bomo praktične vaje, ki nas bodo povezale na nivoju Zavesti, v skupini bomo seveda izvedli uvodno meditacijo Stanja Enosti ter se srčno povezali. 

2. Seminar: Jasna komunikacija in izražanje, 11. in 12. 5. 2024 (odprti seminar)

V svojem dolgoletnem delu z ljudmi opažam, da imajo ljudje tukaj res veliko težav in prav preseganju ovir na poti do jasne, iskrene in sočutne komunikacije bo namenjen naš drugi seminar. Veliko bomo delali na preseganju omejujočih vzorcev glede učinkovitega in jasnega izražanja (npr. “moram biti tiho, ne smem izraziti svojih pristnih čustev, moram se podrejati drugim” itd.), postavitvi meja, kako jasno in odločno reči NE, brez občutka krivde in se zares jasno, odločno, a še vedno sočutno postaviti zase. Kreirali bomo tudi veliko občutkov, znanj, veščin, ki vam bodo lahko pomagali pri jasnejši in učinkovitejši komunikaciji.

3. Seminar: Epigenetika, 8. in 9. 6. 2024 (odprti seminar)

Tokrat se bomo posvetili moderni znanosti epigenetike. Pogledali bomo kako mi sami z našimi mislimi in čustvi upravljamo izražanje naših genov in kako lahko z našo terapijo za katero se izobražujete pomagamo ljudem tudi do boljšega zdravja. Naučili se bomo tudi obvladovati stres in pogledali zakaj je to danes glavni vzrok večine bolezni. Delali bomo na omejujočih prepričanjih, ki vas morda držijo v primežu preteklosti tudi glede stresnih situacij v vsakodnevnem življenju. Je sploh možno v tem svetu živeti brez stresa ali se ga je potrebno le naučiti obvladovati?

“Seminarji pri Dejanu so edinstveni in posebna doživetja, ki te počasi korak za korakom peljejo nazaj k sebi. Individualno delo je tudi priporočljivo, saj vemo, kakšen vpliv ima na nas podzavest in zato delo na omejujočih prepričanjih, vzorcih. Korak za korakom v svojem ritmu, koščki sestavljanke dobivajo obliko. Prepleta se človeku prijazen pristop, terapevtsko skozi sočutje, milino, nežnost in doživljanje sebe in drugih na več nivojih in telesih, enostavno za doživeti. 😇 Izkušanje različnih stanj zavesti in prenos tega izkušanja v vsak dan, v zavedanje, da si več, kot misliš, da si. Zanimiv je preplet in ples moderne znanosti in preprostih resnic, ki jih že od nekdaj poznamo, a smo nanje le malo pozabili. Samo ta trenutek je. Spomini se vračajo, košček za koščkom in postajaš vse manj odvisen od zunanjih dogodkov in drugih ljudi, tudi od vloge žrtve. Od znotraj gradiš navzven. Vsem najbližjim sem osebno priporočila obisk seminarjev in tudi individualno delo na sebi.

Hvaležna tebi, Dejan. 🙏🦋🙏”

– Nina Šetina

4. Seminar: Uvod v metodologijo, 13. in 14. 7. 2024

Spoznali bomo uvodne principe metodologije terapije TQT®️ in obrambne mehanizme, kar je zelo pomembno za uspešno vodenje seans terapije. 

Imeli bomo priložnost veliko vaditi, delali bomo na poglabljanju realnosti v našem življenju, kako se soočati z globoko potlačenimi vzorci, dotaknili se bomo tudi obrambnih mehanizmov in kako jih v terapijah postopno preseči. Kdor bi se že rad preizkusil v superviziji seanse V ŽIVO bo tudi to mogoče izvesti.

5. Seminar: Faze duhovnega razvoja, 24. in 25. 8. 2024 (odprti seminar)

Seminar bo namenjen bolj natančnemu spoznavanju Wilberjeve mape stanj zavesti in poglabljanju zavedanja v življenju. Poudarek srečanja bo prehod iz mentalnega na avtentični nivo zavesti, kar je ključ za bodoče terapevte/ke. Teoretično in praktično bomo spoznavali različna stanja zavesti preko katerih napreduje vsak posameznik, ki se za pot osvobajanja od ujetosti odloči. Ponovili bomo tudi osnove metodologije.

6. Seminar: Dialoški Jaz, 7. in 8. 9. 2024 (odprti seminar)

Dotaknili se bomo pomembne tematike dela s stoli oz. I-pozicijami pri pomoči ljudem. Gre za zares pomembno področje, ki je zelo široko uporabno za preseganje težav posameznikov na kateremkoli nivoju zavesti, največ pa ga uporabljamo za pomoč ljudem na prehodu iz mentalnega na avtentični nivo.

Poleg glavne teme bomo imeli tudi dovolj časa za izmenjavo mnenj in izkušenj ter vsega novega, kar se je dogajalo od prejšnjega seminarja. Izvedli bomo tudi transformacijske meditacije.

7. Seminar: Napredno delo na čustvenih stanjih, 5. in 6. 10. 2024 (odprti seminar)

Seminar Napredno delo na čustvenih stanjih je kombinacija elementov postopnega napredovanja v osebnem in duhovnem življenju (ozaveščanje, soočanje, poglabljanje realnosti in napredek), transpersonalnega dela (Subtilni nivo, Linking) ter čiščenja astralno – mentalnih usedlin iz celičnega spomina organov ter sistemov v fizičnem telesu s pomočjo transpersonalnega Subtilnega nivoja ter Kavzalnega jaza.

Do tega seminarja smo namenoma usmerjali pozornost samo na mentalno delo (vzorci, prepričanja) in delo na čustvenih blokadah, in tako pripravljali teren na zahtevno delo ozaveščanja ter soočanja s čustvi, ki se nahajajo v samem fizičnem telesu.

GLOBOK POKLON

“Dragi Dejan,

počasi sestavljam misli iz zadnje individualne seanse. Globoko sled je pustila v meni, odgovori na nekaj večno prisotnih vprašanj so te dni prihajali kar sami od sebe.

Ampak ne morem začeti pri koncu, pri zadnji seansi, temveč na začetku. Lani junija sem bila na prvi skupinski vikend delavnici. Čeprav sem globoko čutila, da je to prišlo z namenom na mojo pot, je seveda um nagajal in me vztrajno prepričeval, da je to kar nekaj, še ena izmed mnogih že obiskanih delavnic, ki te za trenutek dvignejo in potem bum na tla …, da je itak predrago, pa da ne morem kot mama treh otrok sebi posvetiti celega vikenda … Še bi lahko naštevala. Ampak klic duše je bil močnejši in sem šla in ob koncu prvega dneva v zaključni meditaciji začutila nekaj, kar še nisem začutila nikoli, res nikoli. V nekem trenutku me je preplavil občutek enosti, zlitja z vsem in vsakim, občutek ljubezni, tiste ljubezni, ki jo ves čas iščemo v zunanjem svetu, skriva pa se v nas samih. In takrat sem prvič začutila, da bi pomagala ljudem do tega stanja, da je to moje poslanstvo, moja pot tukaj na zemlji. Dejan je predal izjemno sporočilo, a ne more sam, le skupaj zmoremo premakniti ta svet na bolje in to tako, da širimo nova znanja in tehnike naprej. In iz delavnice sem odšla popolnoma odločena, da se pridružim izobraževanju, ki ga je napovedal Dejan.

Ta izjemen občutek enosti in notranjega miru je vztrajal v meni kar dolgo časa, zagotovo celo poletje in moji najbližji so izražali, da se je v meni nekaj spremenilo, na bolje, več radosti in sproščenosti so zaznavali. In meni se je smejalo. In prišla je jesen in novi izzivi, ki jih je s seboj prineslo dveletno obdobje strahu, razdvojenosti, agresije in izolacije. Posledice so se poznale na vseh nivojih družbenega življenja, v vseh celicah, v vseh odnosih. Ampak nadaljevala sem delo na sebi in obiskovala še druge vikend delavnice in vsak teden vsaj eno individualno seanso. In vsakič znova se mi je na hitro odvrtel cel film, ves spekter čustev in cela drama mojega uma. Ampak vsakič znova, kljub uporu uma, je moja duša poskrbela, da sem šla dalje in vsakič znova stopila globlje vase in potem prestopila novo stopnico na poti svoje osebnostne rasti. In vsakič po delavnici je v meni tlel tisti močan občutek, naj se udeležim Dejanovega izobraževanja za terapevta. In potem, vedno bolj kot se je približevalo obdobje začetka izobraževanja, vedno bolj se je oglašal moj um – ne, tega ne rabiš, veš kaj je to dve leti, kaj boš pa potem in koliko denarja je to in še in še.

Do zadnje individualne seanse prejšnji teden, ki me je pripeljala do velike globine, do spoznanja, da je ta upor uma v bistvu beg pred nečim, kar smo kot človeštvo že imeli, a v večnem iskanju ljubezni in sreče v zunanjem svetu to izgubili. Ob nenehnem vezanju na zunanji svet so nas vse izgube pripeljale do tega, da smo zaprli srce. Človek je zaprl srce in izgubil stik s seboj, izgubil vero v to, da je za vse poskrbljeno. In zato hodimo po svetu v strahu, odmaknjeni od sebe in soljudi, nenehno iščemo tisto nekaj, kar nam manjka. In ne slišimo svoje duše. In tudi takrat, ko jo slišimo in nas klic duše postavi na pravo pot, se prepričamo, da to ni za nas, da nam to ne pripada, da nismo vredni, da bomo itak spet vse izgubili…

Dejan, hvala in globok poklon tvojemu delu, poslanstvu in darovom, ki jih prenašaš na nas. Ta pot je prava, je pot k svetlobi, enosti. Le bojimo se je, ne verjamemo, da smo prispeli tako daleč, da lahko začnemo svoj in hkrati cel svet spreminjati na bolje. Pa lahko, zaupajmo, za vse je poskrbljeno :).

– Z ljubeznijo, Duška”

8. Seminar: Zunajčutne zaznave, 9. in 10. 11. 2024 (odprti seminar)

Na tem seminarju si bomo podrobno ogledali vse štiri tipe ZČZ, skozi močno metodo theta stanja možganskih valov in stika z absolutnim nivojem zavesti.

Poleg vaj za izboljšanje zunajčutne zaznave bomo delali veliko na vzorcih in strahovih, ki vas morda na tem področju omejujejo, kreirali bomo tudi veliko število občutkov, ki vam bodo pomagali razviti optimalno zunajčutno zaznavo. Vse to vam bo pomagalo v vaših vsakodnevnih življenjih v odnosih z bližnjimi, sodelavci, nadrejenimi … Bi radi enostavno prebrali misli nekoga? Bi radi izvedeli resnično ozadje in pogledali iza fasade, ki jo človek navzven morda kaže? Vse to je mogoče in vam lahko zelo pomaga prepoznati laži in neresnice. Tako se vsekakor lahko uspešno izognete marsikateri neprijetnosti.

9. Seminar: Kreiranje obilja na vseh nivojih iz Srca, 7. in 8. 12. 2024 (odprti seminar)

Na seminarju bomo veliko delali na vzorcih in strahovih, ki vas morda na tem področju življenja omejujejo, presegali bomo vplive na vseh nivojih, torej to življenje, od otroštva dalje, transgeneracijski epigenetski vpliv prednikov (kot vemo je na tem nivoju lahko veliko blokad, tukaj so vsi vplivi vojn in pomanjkanja naših prednikov), karmični vplivi in kolektivno nezavedno. Osvobajali se bomo tudi vplivov okolja in drugih oseb na področju obilja. Izvedli bomo tudi transformacijsko meditacijo za kreiranje obilja, povedal vam bom tudi malo znane skrivnosti kaj vam lahko še dodatno pomaga pritegniti v vaše življenje več vsega dobrega.

Na samem seminarju bomo kreirali tudi veliko število občutkov, ki vam bodo pomagali odpreti se in prejeti več obilja v vaša življenja. Izvedli bomo tudi skupinsko manifestacijo iz Kvantnega polja Enosti, ki bo zelo močna. Naučili pa se bomo tudi nove tehnike kvantne transmisije, ki vam bo še dodatno pomagala ohranjati visoko vibracijo vsakodnevno. Stanje naše vibracije vseh naših teles namreč določa koliko obilja bomo zares pritegnili v naša življenja. Zanimivo, transformacijsko in poučno bo, kot vedno.

10. Seminar: Metodologija TQT®, 11. in 12. 1. 2025

Poglabljali se bomo v metodologijo same terapije, ki jo redno in precej uspešno izvajam že precej let. Poudarek tokratnega vikenda bo na prvih treh korakih metodologije. Šli bomo tudi skozi določena izpitna vprašanja, povedali vam bomo tudi kaj bo potrebno narediti za uspešno zaključen prvi letnik. Imeli bomo tudi supervizijo seanse v živo.

11. Seminar: Metodologija TQT®, 8. in 9. 2. 2025

Poglabljali se bomo v metodologijo same psihoterapije, ki jo redno in precej uspešno izvajam že 16 let. Poudarek tokratnega vikenda bo na korakih 4. do 6. Lahko bomo šli tudi skozi določena izpitna vprašanja. Imeli bomo tudi supervizijo seanse v živo.

Ponovili bomo tudi vse dosedaj naučene tehnike (dialoško delo, NVC pristop, dialektika, kvantna transmisija, čiščenje nizkih energij preko zvoka). Seveda bo čas tudi za vaša vprašanja, transformacijske meditacije ipd. Vse namenjeno vašemu poglobljenemu in trajnemu napredku v življenju.

Moje izkušnje in doživetja duhovnega razvoja

“Pred leti sem doživela težko življenjsko izkušnjo. Življenje me je zlomilo, izgubila sem smisel življenja, vprašanj veliko, odgovorov malo. Leta sem bežala od svoje bolečine, bežala pred samo seboj. Poskušala vsako možnost, rešitev, religija, duhovnost, dogme, lažna upanja. Zakopala sem se v delo in dejavnosti, samo premikati se naprej – NE USTAVITI SE. Tista samota, nemir je trkala na moja vrata. Slišala sem jok v sanjah, solze so preplavile moje telo. Začutila sem klic k spremembi. In to je, da začnem živeti svoje življenje v polnosti in miru. Kdo sem, od kod prihajam in kam grem, sem se spraševala? Namreč vsa leta sem se razdajala za druge, delala, kakor so drugi rekli, se prilagajala, vedno bila tiho. Mislila sem, kako sem dobra, kako me imajo radi. A v sebi nisem bila srečna, saj sem srečo in ljubezen iskala zunaj sebe. Moje življenje je bilo življenje drugih, a se tega nisem zavedala.

In vse se je zgodilo z namenom. V nemiru in svoji nemoči sem zasledila oddajo PREBUJENO SRCE SLOVENIJE dr. Dejana Jariča (aha, klik moram prebuditi sebe in srce). In tako me je pot peljala naprej. Udeležila sem se OSNOVNEGA THETA MED seminarja, nato brez razmišljanja še NADALJEVALNI SEMINAR THETA MED. Tako se je začel moj duhovni razvoj, delo na sebi. Da imam v sebi veliko potencialov. In vse je že v meni, jaz odločam kaj in na kakšen način bom vse to živela.

Vsi seminarji, ŠOLA ZA ŽIVLJENJE ANANDA in terapije so mi odprli globlji, nov, lepši pogled na svet in življenje. In vse to, kar se mi je zgodilo, je imelo višji smisel in je le priložnost, da se dvignem višje. Začela sem se zavedati, kaj se dogaja, se tudi soočati in poglabljati v resničnost. Osvobodila sem se od vseh travm iz otroštva, dram, iluzij, preteklih dejanj. Prav to me je vleklo v temne sence. Osvoboditev me je dvignila v višje stanje zavesti. Začela sem živeti SEBE, ceniti svoje življenje, tudi postavljati meje, moja podoba je bila bolj samozavestna.
Moje življenje se je spremenilo na bolje, boljši odnosi z ljudmi, sodelavci, družino. Sedaj živim v polnosti, da sem to, kar sem in da zaobjamem z ljubeznijo tudi svojo nepopolnost. Pomirjena z življenjem.

NI BILO LAHKO, RES NE, A JE BILO VREDNO.
–LA VITA E BELLA– (prevod: Življenje je lepo.)

Hvala tebi Dejan kar delaš, še več pa to kar SI, ČISTA KRISTUSOVA ZAVEST, vedno in za vedno.

Prijazen in ljubezniv pozdrav,

– Olga Hofbauer”

12. Seminar: Nadaljevalni seminar Sočutne komunikacije, 8. in 9. 3. 2025 (odprti seminar)

Sočutna komunikacija nam omogoča, da se povežemo z drugimi in da bolje razumemo, kako se počutijo. Prav tako nam pomaga, da se bolje razumemo sami in sprejmemo svoje občutke ter potrebe. Ko uporabljamo sočutno komunikacijo, vzpostavimo globlje in bolj trajne odnose, kar pripomore k našemu zadovoljstvu v življenju. Na Nadaljevalnem seminarju sočutne komunikacije bomo poglabljali znanje in znanost o lepih, sočutnih odnosih, daleč onkraj iluzij mentalno – čustvenih dram. Priložnost bo za veliko vaj, da bomo dejansko vso teoretično znanje prenesli v vsakodnevne situacije, kar vam bo zares pomagalo vzpostaviti globlje razumevanje in stik na nivoju potreb Srca s seboj in drugimi.

13. Seminar: Intenziv razsvetljenja, termin še ni znan (odprti seminar)

Izveden bo seminar oz. retreat Intenziv razsvetljenja katerega edini namen je preko preverjene in učinkovite tehnike dela v diadah praktično doživeti stanje Absolutne Resnice, Samospoznanja, Enosti, povezave z Izvornim, Bogom, ipd.

V parih se bomo namreč cel vikend spraševali: Kdo sem jaz? Kaj sem jaz? Kaj je drugi? Temeljna vprašanja torej. Spoznanje svoje prave, večne, neskončne in resnične identitete bi za vsako dušo morala biti prioriteta. Pa je res temu tako? Sedaj imamo priložnost, da skupaj doživimo Resnico, onkraj vseh iluzij. 

14. Seminar: Kreiranje lepih odnosov in spolnost, termin še ni znan (odprti seminar)

Gre za tematiko, ki se je ljudje običajno najkasneje lotijo očistiti, saj je velikokrat povezana z veliko občutkov krivde in sramu. Delali bomo čiščenja v skupinah in vaje z zvokom za čiščenje astralnih usedlin na področju spolnih organov. Tematika je še kako pomembna za srečno in izpolnjujoče življenje.

Prosim vas, da umčke in obrambne mehanizme pustite kar doma, saj bo za globinske transformacije res še kako dobrodošla vaša iskrena odprtost in odsotnost upiranja spremembi. Saj veste, upiranje spremembi pomeni upiranje rasti. 😉

15. Seminar: Metodologija in avtoritete, termin še ni znan

Tokrat se bomo ponovno bolj posvetili Metodologiji naše terapije, poudarek bo na naslednjih treh do štirih fazah, in sicer: definiranje problema: iskanje konkretnih ovir, preverjanje pristnosti ovir, odstranjevanje ovir in še uporaba Transpersonal Quantum® tehnik po potrebi.

Poleg metodologije, se ta vikend posvetimo tudi odnosu do avtoritet. Razrešitev tega področja življenja je za kvalitetnega psihoterapevta zelo pomembno, saj se z izzivi na tem področju praviloma sreča vsak. Gre v prvi vrsti za odnos do očeta in mame, nadrejenih, vzgojiteljev, učiteljev, profesorjev, policajev ipd.

“Dragi Dejan, naj bo vsak dan, ne samo današnji še bolj radostno, globlje, zabavno, hvaležno, iskrivo in igrivo izkušanje in raziskovanje vsega kar si! In za vse to kar si, moj res globok poklon in neizmerna hvaležnost! 😇🥰💞 Počaščena sem, da si del moje poti 💞🥰🙏 Lepo praznovanje še naprej… 🎂🎉🥂”

– Katja Telič

16. Seminar: Metodologija in spuščanje starega, termin še ni znan

Ponovno bomo izvedli supervizijo seanse v živo, tematika bo metodologija in predvsem poudarek na poglabljanju realnosti v življenju, kar prinaša zares globok in trajen napredek. Natančno bomo predelali sledeče faze: preverjanje pristnosti ovir, odstranjevanje ovir in uporaba Transpersonal Quantum® tehnik po potrebi ter preverjanje realnosti napredka. Ker vidim, da je na področju odnosa do avtoritet kar veliko izzivov bomo po želji in izbiri v meditaciji predelali ponovno to tematiko in dodali še kaj po vaših željah.

17. Seminar: Evolucija odnosa in osnovni principi Transpersonalne kvantne hipnoterapije, termin še ni znan (odprti seminar)

Tokrat se bomo učili pomoči ljudem v terapiji imenovani Evolucija odnosa. V samem pristopu pomoči bomo uporabljali tudi elemente Nenasilne verbalne komunikacije, ki smo se jih že naučili.

Evolucija odnosa v partnerski terapiji pomeni, da se partnerja skozi ta proces postopoma spreminjata in rasteta, tako individualno in tudi kot par. Cilj terapevta je olajšati ta proces, tako da partnerjema omogoči, da razvijata globlje razumevanje drug drugega, bolj zdravo komunikacijo in boljše strategije za obvladovanje težav. Sčasoma lahko to vodi do bolj trdnega, zadovoljujočega in trajnega odnosa med partnerjema.

Na tem seminarju bomo zajadrali tudi v vode hipnoterapije, naučili se bomo nekaj osnovnih korakov, kako lahko s tem znanjem še dodatno pomagamo ljudem, da presežejo omejujoče nezavedne vzorce, koncepte in zaobljube.

18. Seminar: Evolucija odnosa in osnovni principi Transpersonalne kvantne hipnoterapije – 2. del, termin še ni znan (odprti seminar)

Ta vikend se nadaljuje drugi del, ko bomo še poglobili vsa znanja te metode in opozorili na določene pasti, na kaj morate med procesom paziti.

Ponovno bomo izvedli vsaj eno ali dve superviziji v živo.

19. Seminar: Subtilni in kavzalni nivo – Evokacija in invokacija – 1. del, termin še ni znan (odprti seminar)

Na tem srečanju bomo poglobili teoretično in praktično znanje vseh stanj zavesti preko katerih potuje posameznik, ki se odloči za pot osvoboditve na vseh nivojih. Poudarek bo tokrat na višjem subtilnem nivoju in stiku z bitji tega nivoja zavesti.

V meditaciji bomo izvedli aktivacijo višjih stanj zavesti in se jih naučili prebuditi, kadarkoli in kjerkoli ste.

Predelali bomo razpredelnico duhovnega razvoja človeka po Kenu Wilberju in dr. Johnu Rowanu (osvobojena oseba od katere sem se imel milost učiti tudi osebno in je z iskrenim in poglobljenim delom na sebi dosegel najvišji nivo zavedanja).

Razložili bomo tudi Wilberjeve štiri kvadrante, ki so zelo pomembni za globlje razumevanje vpetosti človeka v družbo in v Univerzum.

Napredni seminar Subtilnega in Kavzalnega nivoja zavesti – Evokacija in invokacija vas bo popeljal v stik z bitji višjih nivojev na realen in prizemljen način. Namen vseh procesov je pomoč pri preseganju iluzije in sence (tudi subtilne) v vsakodnevnem življenju.

“Ljuba Dejan in Barbara 💛🌈,

se vama oglašam z mojo obljubo, da pošljem udeležencem delavnice svojo uvodno poezijo in play listo. Pesem Vibhuti imam tudi posneto, tako da jo pošiljam v mp3 formatu in tudi kot wordov dokument (priponka).

Glasbeno play listo pa prejmeta na WeTransfer. Prosim, prepošljita jim ves ta “material” 🙏.

Predvsem pa se obema iz srca zahvaljujem za to prečudovito izkušnjo z vajino skupino. Bilo mi je v čast in neizmerno radost delati s tako odprtimi, zrelimi in lepimi ljudmi.

Hvala, da delaš, Dejan, in delata – to, kar delata. 🙏💓

Čudovito je bilo sodelovati z vama!

Se ti še posebej zahvaljujem, Dejan, za tvojo podporo na mnogih ravneh ter tvojo etiko ter pomoč, ko je bilo potrebno komu individualno priskočiti v podporo zaradi sproženih procesov.

Vsekakor pa so bili sladki tudi vsi trebušni tresljaji radosti in skupnega smeha 😊.

Topel objem obema 🤗💜🤗.

Mama Ananda 😃!

S hvaležnostjo 🌸,

– dr. Vesna Vilar”

20. Seminar: Subtilni in kavzalni nivo – Evokacija in invokacija – 2. del, termin še ni znan (odprti seminar)

Poudarek seminarja bo na Invokaciji, kajti naš namen je osvoboditev na vseh nivojih. Procesi invokacije z visoko razvitimi bitji na višjem subtilnem nivoju zavesti vam lahko izdatno pomagajo pri procesu osvobajanja od iluzij nižjih nivojev, torej mentalnega in avtentičnega.

Človek sicer, napreduje od mentalnega ega (še prej telesni in družinski Jaz), do avtentičnega nivoja zavesti, sledi subtilni in kavzalni nivo ter zaključuje z nedualnim nivojem. Stanja zavesti boste lahko ob vaši odprtosti, ponižnosti in hvaležnosti izkusili tudi osebno, npr. v meditaciji za aktivacijo višjih stanj zavesti. Takšne prave transpersonalne duhovne izkušnje za vedno odvzamejo precej drame uma, zato ste lahko bolj v stiku s samim seboj in precej hitreje napredujete po duhovni poti na realen in prizemljen način.

21. Seminar: Intenziv razsvetljenja – 2. del, termin še ni znan (odprti seminar)

Ta vikend bo izveden drugi seminar oz. retreat Intenziv razsvetljenja katerega edini namen je preko preverjene in učinkovite tehnike dela v diadah praktično doživeti stanje Absolutne Resnice, Samospoznanja, Enosti, povezave z Izvornim, Bogom, ipd.

S spoznanjem svoje večne, popolne božanske narave se torej za vedno spremeni tvoje dojemanje sebe in sveta, ki nas obdaja. Z nekaj integracije v življenje lahko nato posamezniki zaživijo povsem drugače, kot so živeli prej, ko so še bili poistoveteni z iluzijo (mayo v sanskrtu).

Je stanje, kot bi resnično prišel nazaj Domov v svoj edini, pravi in večni dom. Posamezniki nato lažje in hitreje napredujejo na vseh področjih Življenja.

22. Seminar: Vloga in Funkcija Ega za fizični obstoj in javno nastopanje, termin še ni znan

Natančneje bomo pogledali funkcijo oz. vlogo ega za fizični obstoj, poudarek bo torej tokrat na prvih treh čakrah za katere vemo da so osnovni energijski centri, ki morajo biti karseda usklajeni oz. pretočni. Ego ima pomembno funkcijo za fizični obstoj in preživetje posameznika. Ego je del psihične strukture, ki se nanaša na zavedanje, identiteto in sposobnost razlikovanja med “jazom” in “drugim” ter med subjektom in objektom. Dotaknili se bomo tudi holistične diagnostike.

Nedeljski del bo v večini namenjen veščinam javnega nastopanja, ki je za bodoče terapevte te metode zelo pomemben aspekt vašega bodočega delovanja.

Opomba: po pogovoru s sprejetimi v program se lahko ob strinjanju večine in razpoložljivosti prostora kakšen termin tudi še zamakne na teden prej ali pozneje. 😊

Termini za drugo leto šolanja bodo postavljeni predvidoma konec leta 2024 ali v začetku leta 2025.

23. Seminar: Priprava na zaključni izpit – 1. del, termin še ni znan

Na zadnjih dveh seminarjih naše šole se skupaj pripravljamo na zaključni izpit. Predelali bomo izpitna vprašanja, odgovarjali bomo na vaše dileme, izzive in se odprto pogovorili o morebitnih odprtih nalogah za uspešno zaključen program. Kot vedno, bomo izvajali tudi vaje v parih, izvedli bomo tudi meditacijo stanja Enosti za pripravo na izpit.

24. Seminar: Priprava na zaključni izpit – 2. del, termin še ni znan

Na zadnjih dveh seminarjih naše šole se skupaj pripravljamo na zaključni izpit. Predelali bomo izpitna vprašanja, odgovarjali bomo na vaše dileme, izzive in se odprto pogovorili o morebitnih odprtih nalogah za uspešno zaključen program. Kot vedno, bomo izvajali tudi vaje v parih, izvedli bomo tudi meditacijo stanja Enosti za pripravo na izpit. Morda sledi še kakšno presenečanje. 😉

NEPOTREBNA OPERACIJA KOLKA

“Pozdravljena Dejan in Barbara!

Res je, da se prav veliko ne javljam vendar kot članica vaju redno spremljam in se vama moram zahvaliti za srčnost in trud, da širita in predajata to dragoceno znanje in izkušnje.

Dejan vedno pozorno prisluhnem tvojim napotkom in jih s pridom uporabljam v vsakdanjem življenju. Naredila sem spremembo v prehrani, sedaj se bolj prehranjujem po principu ajurvede, redno meditiram, spreminjam prepričanja, hitro prepoznam, kdaj sem v vlogi žrtve, naredila sem enomesečno razstrupljanje s pomočjo kvantne kozmetike Lavylites… torej trudim se delovati bolj holistično. 😊

Opazila sem veliko spremembo na fizičnem telesu, konkretno v kolkih. Imela sem že tako močne bolečine, da nisem mogla več hoditi po stopnicah, v gozd nisem več šla, saj mi hoja navkreber in navzdol ni več ustrezala, na pilatesu pa vaje za kolke sploh nisem več delala. Nekako sem se že sprijaznila z zamenjavo kolkov, saj so jih po očetovi strani zamenjali že vsi strici in tete, vključno z mojim očetom. In spoznala sem, da sem se ujela v vzorec. Začela sem spreminjati stvari, kot sem jih že zgoraj opisala in danes zopet hodim peš po stopnicah ter lahko že krajši čas tudi tečem. Hvaležna do neba in nazaj 😊.

Hvala tudi za tvoj predlog, da je pametno narediti sem pa tja razširjeni preventivni pregled krvi, kar sem včeraj tudi naredila. V tem času tudi nisem uživala živalskih beljakovin, mleka in mlečnih izdelkov, sladkorja, alkohola, ki ga že sicer zelo malo…

Hvala, hvala, hvala za vse kar si in kar delaš.

Lep dan ti želim,

– Marija Grmovšek”

Nekaj ključnih poudarkov iz vsebine šolanja:

  • izbrana poglavja iz holistične anatomije in kvantne medicine,
  • zgodovina in znanost v ozadju nevroplastičnosti in »nevrofeedbacka«,
  • pomen redne meditacije in zmanjševanja miselne aktivnosti in frekvence možganskega valovanja za osebni in duhovni napredek,
  • DNK, biologija prepričanj, preseganje vplivov stresa na nas,
  • epigenetika, osnove kvantne fizike, pomembne za razumevanje delovanja te metode,
  • najsodobnejša spoznanja kognitivne nevroznanosti, preseganje omejujočih vzorcev vedenja,
  • pomen placeba in noceba v medicini in psihoterapiji,
  • takojšnja odprava omejujočih vzorcev, čustev in zaobljub ob pomoči kvantnega Enotnega polja,
  • kognitivno-vedenjski pristop v terapiji; prednosti in omejitve tega pristopa,
  • sočutna, empatična komunikacija v seansah TQT® (TMT®), pomen sočutja do sebe pri delu na sebi,
  • faze komunikacijskega ciklusa v seansah, pomen posameznih faz za uspešnost seans,
  • vloga kognitivne in humanistične psihologije pri seansah TQT® (TMT®),
  • osnove vseh kognitivnih procesov,
  • nevronske mreže, kako nastanejo, različna možganska valovanja, pomen posameznih valovanj,
  • faze napredka, vzponi in padci v procesu čiščenja lastne sence (podeljenih bo ogromno lastnih izkušenj), kje so pasti, omejitve novodobne duhovnosti, pričakovanje čarobnih palčk in odrešitev od zunaj s strani duhovnih bitij,
  • ponovitev vseh tehnik dela z Enotnim poljem zavesti; kdaj uporabiti katero, da bo učinek kar največji,
  • pomen prepoznave in postopnega preseganja delovanja iz obrambnih mehanizmov,
  • poglobljeno delo na omejujočih prepričanjih in čustvih; ključ je poglabljanje zavedanja in pripravljenost na življenje brez navideznih koristi za napredek v seansah transpersonalne psihoterapije in na trajno spremembo na bolje v življenju, seveda,
  • podrobno bomo obravnavali vse faze uspešne seanse, od klica stranke in uvodnega pogovora do zaključka, veliko bo praktičnih vaj med udeleženci (približno 30 % teorije in 70 % prakse), supervizije seans bodo potekale tudi v živo in prek spleta, s posebnim obrazcem,
  • etika, pravilna prehrana, učinkovita in preverjena kvantna prehranska dopolnila, telesna aktivnost za uspešno vodenje seans bodočih terapevtov/terapevtk,
  • pomen obvladanja javnega nastopanja, retorike za uspešno kariero v seansah terapije,
  • specifika vodenja seans za pare, družinske člane; pomen obvladovanja vseh ravni nenasilne verbalne komunikacije za uspešno vodenje seans,
  • razlike med strategijami in potrebami,
  • odstranjevanje ovir za optimalno razvito zunajčutno zaznavo in pomen ZČZ pri vodenju seans transpersonalne psihoterapije,
  • avtentični, subtilni, kavzalni in nedualni nivo, torej teoretično in praktično spoznavanje višjih stanj zavesti, poglabljanje zavedanja, veliko vaj gledanja v oči, stik na nivoju Zavesti; pomen tega stika za uspešno vodenje seans,
  • izbrana poglavja iz transpersonalne psihologije, uporabna za bodoče terapevte/terapevtke,
  • temeljito čiščenje čustvenih blokad in usedlin v vseh telesih: fizičnem, eteričnem, čustvenem, mentalnem in karmičnem, ob pomoči zvoka in transpersonalnega stika na kavzalnem nivoju,
  • vloga hipnoterapije in transformacijskih meditacij Stanja Enosti kot pomoči pri osvobajanju od mentalno-čustvenih omejujočih iluzij in identifikacij,
  • in še veliko več…

Program poteka po načelih nenasilne komunikacije, to pomeni, da med šolanjem ni pogojevanja ali siljenja k izvajanju praktičnih nalog. Zaželeno je, da se slušatelji/slušateljice sami angažirajo iz svoje lastne notranje želje in motivacije, ne pa zato, ker je to rekel npr. mentor. Le tako bodo lahko globoko in tudi trajno napredovali. V tem je bistvena razlika med našim šolanjem in klasičnimi pristopi, ki so na tem področju lahko zelo togi in rigidni. Program boste lahko končali v svojem ritmu, brez forsiranja, po drugi strani pa tudi brez zaviranja na vaši strani – torej lahkotno, radostno in igrivo, kakršno naj bi bilo življenje.

“Prebujeno srce Slovenije…

izjemen dogodek pod okriljem dr. Dejana Jariča

s srčnimi in predanimi gosti…

resničen poklon in pohvala vsem…

od jutranjih ur do pozne noči so nam predano, srčno in živahno predajali modrosti in spoznanja skozi svoje zgodbe in raziskovanja

Boris Vene, prof.dr. Metka Ravnik, Jasmina Kandorfer, Mojca Fatur, doc.dr. Katarina Habe, dr. Tina Košir in z branjem stihov iz Mancinih Srčnic je bila v duhu z nami tudi dr. Manca Košir…

organizacija in potek dogodka se je vrhunsko odvijalo v valovanju ljubezni in srčnosti…

koordinatorki Barbi in Nina sta v zaodrju spremljali vsak premik… čudoviti glasovi pevk in pevcev so nežno razlegali po dvorani…

dr. Dejan Jarič nas je s svojimi globokimi meditacijami stanja Enosti popeljal v eno srce in en dih… vibrirali smo skozi sebe, zemljo, vesolje in neskončnost praznine…

čutiti je bila povezanost vseh prisotnih dušic, zlitih in prepletenih med seboj v iskreni ljubezni…

Dejanu so se tudi z vso hvaležnostjo priklonili slušatelji njegovega dvoletnega šolanja Ananda, katera spomladi odpira vrata novemu prvemu letniku…

dragi Dejan💞s svojim izjemnim dogodkom si že utrdil tirnice za tvoje podobne dogodke v prihodnosti…

Dejan, iskrene čestitke za tvojo mojstrovino🙏💞 in celi tvoji ekipi ter vsem gostom, da ste toliko svetlobe in ljubezni vnesli v naša srca in vsekakor tudi v našo prekrasno S💝nijo…

globoko hvaležna vsem🙏🙏💞💞

– Majda Zabukovec Brcvak”

Pogoji za sprejem v program Šole za Življenje ANANDA:

  • odprtost za obstoj višjih, transpersonalnih stanj zavesti,
  • starost vsaj 26 let,
  • iskrena želja vsaj 2 leti intenzivno delati na ozaveščanju, soočanju in poglabljanju zavedanja v vsakdanjem življenju,
  • obvladovanje slovenskega jezika, zaželeno je tudi znanje angleškega ali hrvaškega, srbskega, nemškega jezika (zaradi literature, ki v slovenščini žal še ni na voljo),
  • trenutna zaključena izobrazba za nas ni bistvena, vseeno pa nam ob prijavi pošljite fotokopirano ali skenirano diplomo po elektronski ali navadni pošti,
  • naš program zaradi intenzivnega dela na sebi ni primeren za ljudi s hujšimi psihičnimi ali fizičnimi težavami oz. boleznimi, zlasti ne za ljudi, ki so odvisni od alkohola, drog ali so trenutno ali do nedavnega jemali psihiatrična zdravila (antidepresive, anksiolitike, antipsihotike).
  • opravljeni moji trije osnovni seminarji (Nenasilna verbalna komunikacija, Osnovni in nadaljevalni seminar Theta MED®). Če jih še niste opravili, lahko kupite posnetke teh seminarjev v naši spletni trgovini (https://trgovina.dejanjaric.com/)

Vsi pogoji za vpis so pomembni, niso pa dokončni in absolutni. Če katerega ne izpolnjujete in si zares srčno želite pristopiti k programu, nam le pišite na e-mail: ali pokličite na številko 070 638 442 in pogovorili se bomo o vaših vprašanjih ali morebitnih dilemah glede vpisa v program.

Kaj je treba opraviti za uspešen zaključek usposabljanja za svetovalce/ke oz. terapevte/tke TQT® (TMT®)?

 1. Predvsem je pomembno, da po zaključku usposabljanja nimate zares hudih težav pri svojem delovanju v vsakdanjem življenju (zdravje, odnosi, finance, partnerstvo, spolnost, družinsko življenje, prijatelji…).
 2. V celoti poravnana šolnina za vse mesece izobraževanja in usposabljanja (šolnina se obračuna tudi, če se ne udeležite posameznega seminarja; naknadno boste lahko poslušali zvočni zapis, seveda pa je zelo zaželeno, da ste navzoči na vseh srečanjih, razen v primeru višje sile, seveda).
 3. Napisana in pozitivno ocenjena 2 eseja na izbrano tematiko študija.
 4. Vsaj 85 % prisotnost na vseh vikend seminarjih. Kot opravičilo štejemo bolezen, nenadne in nepričakovane dogodke (npr. smrt) v družini.
 5. Pozitivno ocenjeni vsaj 2 superviziji vodenja seanse v živo in vsaj 100 seans prek spletnega obrazca.
 6. Uspešno opravljen ustni in praktični izpit v vsakem letniku.
 7. Program se uspešno sklene z zaključnim izpitom, pri katerem pokažete obvladovanje vseh teoretičnih in praktičnih znanj, pridobljenih med študijem.

Ob uspešnem zaključku prejmete uradni naziv svetovalca oz. svetovalke TQT® (TMT®).

Pričnete lahko s profesionalno kariero samostojnega vodenja seans kognitivne, humanistične in transpersonalne terapije, in to v svojem podjetju. Med šolanjem boste prejeli več kot dovolj znanja in še več praktičnih napotkov in izkušenj, da se boste lahko suvereno podali na pot pomoči ljudem z raznimi težavami. V pripravi je tudi franšizni sistem, ki bo vsem, ki bi želeli svojo terapevtsko pot nadaljevati pod okriljem Ananda Holističnega Centra nudil vso potrebno, pomoč, podporo, konstantna usposabljanja, nasvete in konzultacije s strani mentorja in podporne ekipe.

“Ljubi Dejan,

iz srca hvala. Bilo je tako zelo lepo, osvobajajoce in globoko zdravilno na vseh nivojih … Po 10 mesecni odsotnosti, v katero me je poklicala moja duša, sem se počutila kot Doma po dolgi odsotnosti – globoka zahvala tebi, Barbari in Vesni 🙏❤️🙏

V času svoje odsotnosti sem dojela, kako je pomembno, da smo v svojem telesu doma in da se v njem pocutimo varno. Nase Telo je Tempelj naše Duše – Sveti kraj, v katerem prebivamo v tem materialnem svetu. To tako lepo ubesedi dr. W. W. Dyer – 💞 “Začnimo se opazovati, kot da smo duša, ki ima telo, in ne kot telo, ki ima dušo” … 💞

Vedno bolj čutim, kako je pomembno, da smo ves čas globoko povezani z vsemi svojimi telesi 💞, da (ob)čutimo Sami Sebe in da (tudi) svojemu materialnemu telesu ves cas poklanjamo svojo ljubečo pozornost in nežno skrb. Resnica je, da naša duša zdravi naše telo, resnica pa je tudi, da Modrost našega telesa lahko zdravi ne le telo, ampak tudi našo dušo, če le znamo prisluhniti in razumeti njeno govorico in zven … Naše telo je kot izjemno fin in občutljiv glasbeni inštrument in na nas samih pa je, da ga s svojo pozornostjo in modrostjo uglasimo na Ljubezen, Zdravje in Lepoto in naša sveta naloga je, da sami iz sebe v toku svojega življenja zaigramo na strune našega Srca in iz globin svoje Duše izvabimo svoje najboljše in najlepše Darove, ki so nam bili podarjeni ob Rojstvu, in jih podelimo s Svetom … ❤️💞❤️

Kot pravi E. Bombeck – “When I stand before God at the end of my life, I want to be able to say I used everything you gave me.”

Ljubi Dejan,
hvala,
ker svoj Velik Dar deliš z nami in s svetom 💞

– Maja, mag.prava ❤️🙏❤️

Lokacija izobraževanja:

Vikend seminarji bodo potekali v Ljubljani, in sicer v centru: HRAM MODROSTI, Tbilisijska cesta 59, 1000 Ljubljana-Vič.

Prostori se nahajajo v poslovni stavbi v pritličju, stavba se začne z restavracijo Via Bona, kjer je tudi prvo stopnišče, vhod v Hram modrosti pa je nasproti drugega stopnišča.

Na voljo je neomejeno število brezplačnih parkirišč, neposredno v bližini stavbe.

Termini so navedeni zgoraj, seminarji bodo potekali od 10.00 do 19:00.

Kontaktni podatki:

Spletna stran: www.dejanjaric.com in spletna stran Šole za življenje ANANDA

E-mail:

Telefonska številka: 070 638 442 (asistentka Barbara Jeriha, dipl. med. sestra)

“Tehnike, ki jih Dejan uporablja na seminarjih, so izjemne, saj te skozi sam proces vodi, da pridemo v najglobljo bit sebe preko iluzije zavedanja, prepričanj, vse do popolne enosti, kjer si eno z vsem. Večen, nespremenljiv in to končno zavedanje, da si popoln v sebi, je vse, kar zares potrebuješ izkusiti.”

– Simon Borštnar

Kakšen je postopek prijave na šolanje in cena?

V šolanje se prijavite preko povezave v nadaljevanju ter izpolnjenim vprašalnikom, ki ga prejmete na vnesen e-poštni naslov po plačilu vpisnine, katero poravnate v enkratnem znesku 133 EUR z nakazilom na TRR ali s plačilno kartico.

Prijavnine ne vračamo, razen če niste sprejeti v program.

Cena oz. investicija za usposabljanje znaša 369 EUR mesečno + DDV (24 obrokov) in jo lahko poravnate v mesečnih obrokih pred pričetkom vsakega seminarja z nakazilom na podatke podjetja:

ANANDA DR. D.J., d. o. o.

Clevelandska ulica 45

1000 Ljubljana

Davčna številka: SI19555261 (smo zavezanec za DDV)

Matična številka: 8948445000

TRR: SI56 6100 0002 6327 602

Ustanovitelj: Dejan Jarič, dr. med.

Podatki iz poslovnega asistenta Bizi: https://www.bizi.si/ANANDA-DR-D-J-D-O-O/

Če imate svoje podjetje, lahko prikažete izobraževanje tudi kot strošek (svetovanje, izobraževanje).

Cena vključuje vsa predavanja, ki potekajo enkrat mesečno, podporo v podporni skupini na Facebooku, pripravljene skripte za posamezna predavanja, možnost supervizije seans v živo oz. prek spleta.

Šolnina ne zajema nakupa literature oz. študijskega gradiva, morebitnega lektoriranja izpitnih esejev ter seveda direktne psihoterapevtske pomoči mentorja. Vsekakor pa bo med študijem veliko priložnosti, da boste sošolci in sošolke lahko vadili izvajanje seans drug na drugem in tako dodatno napredovali.

Nekaj literature si boste tudi lahko izposodili v naši interni knjižnici, prejeli pa boste tudi veliko besedil za posamezne tematike izobraževanja.

Hej 🙂 Počutim se blaženo, prerojeno, vsak dan se mi dogajajo čudeži, ki jih vidim jasno, tukaj in zdaj in me kličejo in spodbujajo k novim izzivom, in to tistim, ki so bili še pred kratkim misija nemogoče ali pa so mi jemali veliko energije in so sedaj izgubili tisto težo in naboj negativnih emocij, prepričanj, ustrahovanj in slabe vesti. Rodila se je nova zavest, spontanost in intuicija sta se zlili z umom v čudovito harmonijo, ki se z vsakim dnem utrjuje in raste. Bivanje je postalo prijetno, lahkotno, zavestno, osmišljeno, koščki v mozaiku dobivajo obrise nečesa novega ….pustila se bom presenetiti, kaj mi bo življenje prineslo in že se veselim novih izzivov. Poglobilo se je zaupanje v življenje, moj dan se začne in konča z globoko hvaležnostjo vsem, ki mi stojite ob strani, ki ste zaupali vame, me spremljate in ste me bodrili na tej razburkani, viharni poti odkrivanja in čiščenja navlake, ki se je v notranjosti kopičila in nalagala leta.

Hvala iz srca vsem. Globoka hvaležnost mojemu učitelju Dejanu Jariču. 🙏🙏💜✨

P.S. preobrat in zasuk se zgodi, ko dosežeš dno in obupaš nad vsem, kar ti je bilo do sedaj znanega. 😆

Maja Shrestha Šoško, dr. med., spec. Oftalmologije

Prijavnica za sprejem v Šolo za življenje ANANDA – zasebno šolo za svetovalce/ke Transpersonal Quantum Therapy® (TQT®) / Theta MED® Therapy (TMT®) - Letnik 2024/2025

V naš program bomo sprejeli omejeno število oseb, ki bodo izpolnjevale prej navedene pogoje. Po oddaji prijavnice (spletnemu naročilu) boste prejeli e-poštno sporočilo s potrdilom prijave ter povezavo do vprašalnika.

Vprašalnik lahko tudi izpolnite predčasno na spodnji povezavi:

Vsako prijavo bomo natančno preučili, po potrebi vas bomo tudi poklicali za osebni razgovor.

Zadnji rok za prijavo je sreda, 3. 4. 2024. Prednost imajo tisti, ki se prej prijavijo.

Vaša prijava je veljavna le z nakazilom prijavnine 133 EUR, ki vključuje administrativne stroške obdelave vašega vpisa. Prijavnine ne vračamo, razen če niste sprejeti v šolanje.

Za kakršnakoli vprašanja nas lahko pokličete, lahko se prijavite na individualno seanso ali vprašate, karkoli vas zanima. Glede seans transpersonalne psihoterapije smo trenutno zasedeni približno mesec dni vnaprej. Občasno se sprosti kakšen termin. Pišite nam na  ali pokličite na +386 (0)70 638 442 (asistentka Barbara) in preverite. 🙂

Težko je opisati vso barvitost dogodkov, spoznanj in preobratov, ki so se zgodili med procesom šolanja. Odprli so se mi deli sveta, prej kot pozabljeni in življenje ni več enako. Pristnost in pestrost doživljanja, dovoljenje, da smo, kar smo in tisto brezpogojno sočutje, ki sploh omogoča napredek in moč za nove začetke. To dobiš. Je tisto, kar poboža dušo, da lahko izjoka in zadiha bolj svobodno. Začneš hoditi po poteh, po katerih prej nisi, srečuješ novega sebe, vidiš razsežnost mogočega, kar prej ni bilo v dometu misli.

Ko enkrat vidiš in izkusiš, kaj vse si bitje Človek, to šokira do temeljev. Skozi tako šolanje ne moreš ostati enak. Pusti odtis ljubezni.

Enostavno lažje ostaneš bolj pri Sebi in potem greš tudi lažje preko Sebe.

Kakorkoli obrnem, je vredno poti. 🙏🥰🕊💖🤗

Lea Kunstelj

Dragi Dejan,

tale mail začenjam s solzami v očeh in z občutkom močne hvaležnosti za VSE, KAR SI, KAR DAJEŠ, KAR DELIŠ… HVALA, ker imam končno “dostop” do vseh teh občutkov, ki me peljejo do svobode, radosti, igrivosti… Res ni enostavno v nekih momentih, ampak je z vsakim dnem lažje, svobodnejše… Mala Anja me vedno spominja z iskricami v očeh, kako je življenje lepo, lahkotno, kakšno veselje prinašajo malenkosti, koliko veselja je v preprostih stvareh in kako enostavno je zaupati življenju, in ja, tega se učim vsak dan – kako zaupati, kako sprejemati vse, kar se je zgodilo in kakšen blagoslov so bili vsi odnosi, službe, ljudje, dogodki v mojem življenju…

Na včerajšnji skupinski meditaciji sem se spomnila naše prve skupne meditacije, ko si govoril o brezpogojni ljubezni in sem bila v stiski, ko sem dojela, da nimam ljubezni niti do sebe, kaj šele, da bi jo pošiljala drugim… Danes vem, da me je vse delo, ki sem ga opravila s tvojo pomočjo, pripeljalo bližje temu izvoru vsega in želim si še več… HVALA, ker boš tudi v prihodnje ob meni!

V petek sem dojela, da imam po mamini strani ta močan vzorec vseh žensk – celotna generacija žensk ni sprejemala sebe, svoje ženskosti, telesa, miline, en tak občutek gnusa, iz katerega se je potem rodilo, da smo ženske močne, da ne smemo pokazati ranljivosti, šibkosti, da vse zmoremo same, da ne potrebujemo nikogar, saj smo same sebi zadostne, zato smo bile stroge, ukazovalne, trmoglave, nedostopne in ne vem kaj še vse… In to je totalno v neskladju s tem, kar si želim sama – mir, ženstvenost, sočutje, srčnost, sprejemanje svojega telesa, občutek brezpogojne ljubezni in samozavest v odločitvah za sebe, svojo dobrobit, ki koristi tudi ljudem okoli mene.

Dogajajo se močne transformacije na dnevni ravni, imam občutek, kot da sem na enem popotovanju, ki ima na vsakem vogalu nekaj zame. Vse to s hvaležnostjo sprejemam in čutim, da sem na pravi poti, le ostati moram v tem delu na sebi in ne smem obupati tudi ko je težko in bi bilo lažje iti v stare vzorce, za katere že vem, kaj prinašajo. Dovolj imam teh starih vzorcev, starih reakcij, ponavljajočih se dram, dovolj manipulacij svojega uma…

Po prvi skupni terapiji sem se odločila, da bo treba v tem letu narediti tudi spremembe na področju dela, službe, da se sama ne želim več pretirano realizirati preko dela, poklica, položaja… Svojo ženskico moram “iskati” kje drugje, haha. Zato ti na tem mestu še enkrat omenim, da bi bila z veseljem del tvoje ekipe, če boš iskal okrepitve. Za delo sem ready takoj, glede ostalega pa si me dobro spoznal v najinem letu in pol dolgem skupnem popotovanju.

Ej, in HVALA za ves tvoj humor, ki ga deliš z nami, jest se vedno tolk nasmejem, ko te vidim v tisti radosti, igrivosti, ko se z nami kej pohecaš. Vedno si rečem “kera faca je ta Dejan” in se iz srca zraven smejim.

Lep štart v nov teden ti želim in se vidiva jutri. Moj poklon, spoštovanje za vse, kar mi daješ, za kar me odpiraš in opogumljaš. HVAAALAA, RADA TE IMAM! Pa spet s solzicami zaključujem mail, kolk dobr. ❤️

Srčni objem, Anja Špindler

Dejan, čas brez besed teče mimo nas, spomini pa ostajajo barvito živi in se sestavljajo v krasen mozaik življenja. ☀️ Na ustvarjanje čudovitih trenutkov, ki jih boš z veseljem obujal znova in znova. Vse najboljše za tvoj rojstni dan. 😉❤️

Dane

Prisrčno pozdravljeni dragi Dejan. Danes je za mene poseben dan. Ko sem danes naredila še enkrat proces v prejšnja življenja sem prišla v posebno stanje zavedanja, ki ga z besedami ne moreš opisat ves čas se prepleta vijolična in zlata barva. Ob tem čutim mir, blaženost, spokojnost vse je med sabo povezano. Skratka neizmerno lepo kar človeško oko ne more zaznat, takšna veličina. Se posebej milostno je bilo vračanje nazaj na zemljo… Zemlja je tako žarela v vsej svoji lepoti, milosti taka božanska energija in neizmerna hvaležnost, da sem lahko tukaj na tem planetu sedaj. Tako močno čiščenje ob enem pa takšna hvaležnost. Ves čas ko to pišem tečejo solze. Nisem si mislila da imajo prejšnja življenja takšen pomen zame. Sedaj končno vem kaj je biti res iskren do sebe. Da si sposoben pogledati resnici v oči. Da se zavedaš kaj si in kam greš. Večkrat sem slišala vas to govoriti. Poglejte resnici v oči bodite končno iskreni do sebe. Mislila sem, da to sem. Še le danes sem spoznala, kaj je biti iskren do sebe. Zato sem neizmerno hvaležna. Toliko radosti, hvaležnosti, milosti imam v sebi, vse to je nemogoče zliti na zapis. Dragi Dejan, ne vem kako s katerimi besedami se vam naj naj zahvalim za vse kar sem doživela in spoznala. Ko sem se prijavila nisem imela velikih pričakovanj. Moram pa priznati, da to kar doživljam je milost, ki mi je dana in sem zanjo neizmerno hvaležna. To želim tudi celi skupini. Moj globok poklon in moje globoko spoštovanje za ta proces.

Marta

Prisrčno pozdravljeni! Nič ni naključno, kajne? In tudi to ni bilo, da sem se priključila tej skupini, le dve uri pred pričetkom, ko sem naletela na objavo. Hvala za sprejem! Za to intuitivno odločitev sem iz srca hvaležna najprej sebi, da sem se poslušala, še bolj pa vam, dr. Jarič in vaši celotni ekipi, ki držite vsem prisotnim varen prostor, nič manj pa tudi vsem sorodnih dušam, ki skupaj kreiramo boljši svet!

Z globoko hvaležnostjo Vesna

Dragi Dejan…💜 blaženost preveva vsa moja telesa … ob koncu nepozabnega, neponovljivega v večnosti večnega … samo sem ena Božanska Zavest… ni sledu utrujenosti 😀. Hvalaa ti glasnik Božanskosti… od vekomaj, za vedno povezani… Namaste, dragi Dejan. Objem ❤️ Hvaležna, ponižna …v Služenju …

Barbara Jeriha

Dejan HVALEŽEN IZVORNI VSEMOGOČNI ENERGIJI, da me je povezala z Vami…in moji situaciji, da sem začel iskati in želel rešiti sebe. Trenutno sem vas spremljal iz drugega konca našega prečudovitega planeta in pošiljam celotni skupini en hvaležno PREČUDOVIT pozdrav iz Cube. Sicer po posnetku…(v živo ni šlo)…pravkar❤️ in še vedno poln vtisov. Hvaležen, da sem vas lahko spremljal in doživel popolno otroško RADOST IN IGRIVOST, takšno, kot sem jo nekoč že čutil in poznal.

Tomaž

Dejanova terapija je balzam za moje telo in mojo dušo. Čutim, da prvič v življenju zares spreminjam vzorce v podzavesti in to se močno odraža tudi v mojem življenju – veliko bolj ljubim življenje, spuščam drame in energije, ki niso moje ter živim bolj zdravo, radostno in kreativno. Dejanove izkušnje, znanje in medicinsko ozadje vedno odlično pomirijo in prepričajo tudi moj analizirajoči um. Ravno prava kombinacija duhovnosti in znanosti. Zelo sem hvaležna, da imam možnost prejemati znanje od njega. Vsake terapije se veselim kot otrok – Čas zame. Samo zame in za mojo dušo. 😉

– Nataša Nahtigal, dr. med., Akademija za glas

Spostovani g. Dejan, posnetek, zadeva je bila neverjetno mocna, jaz sem med procesom se skoraj zadavila s kasljanjem, na koncu pa solze zdravja in sproščenosti, radosti, veselja, pač jokam in vsaka tvoja meditacija se mi zdi vedno močnejša in intenzivnejša, ponižno in s hvaležnostjo velik, velik poklon ❤️

Darinka

Živio, kot je bilo že povedano, je bil do zdaj moj največji rezultat uporabe tehnike pri ustvarjanju obilja iz sedmega srečanja. Držala sem se opisanih tehnik in resnično sem se osredotočila na željo po finančnem obilju, ki sem ga tisti trenutek potrebovala za nek projekt. To je bila res srčna želja, natančno opredeljena in časovno določena. Dobila pa sem še malo več kot 100 procentov🙂.

Postopek sem ponovila še dvakrat z drugo namero in tudi tu so bili pozitivni rezultati.

Hvaležna sem iz srca. Lep pozdrav,

Slava Korenjak, Ljubljana

Dragi Dejan! Danes pa tako nenavadno … takih terapij bi si želela🙏 … ker ni veliko vprašanj, ne odgovorov … v tihi prisotnosti ni besed … samo občutenje. Telo je kričalo, duša pa tiho jokala😢. Tvoja ljubeča navzočnost me je sočutno varovala, ker je prihajala iz globine tvoje ljubeče, večne Duše. Po tvojem zaupanju in hvaležnosti se iz bolečin vedno rodi RADOST 😍. Rada te imam zaradi tega KAR SI. Objem Kristusovega Srca. On nas uči, kaj je tista prava LJUBEZEN.❤️🙏❤️ Olga Hofbauer 🤗

Pozdravljen Dejan,

hvala za vso tvojo pošto, ki jo vedno z zanimanjem prebiram.

Predvsem pa se ti želim zahvaliti za vse kar sem v obdobju enega leta prejela v okviru članstva Osvobajanje od iluzij. Kot sem povedala že Barbari, praktično vsak dan izvajam meditacije, pa tudi naloge, ki smo jih dobili za doma, največkrat tiste v povezavi s samoempatijo… Pri sebi opažam spremembe, ki bi si jih prej lahko samo želela, za kar se ti iz ❤️ zahvaljujem.

Ko pogledam nazaj vidim, da sem s tvojo pomočjo, v sodelovanju z Barbaro in sošolko Marto, predvsem pa seveda z vsakodnevno prakso v vsakdanjem življenju, uspela manifestirati toliko pozitivnega kot že dolgo ne, za kar sem neizmerno hvaležna. Naj naštejem nekaj konkretnih primerov:

– nepozabno potovanje na Maldive;

– vztrajno se osvobajam vloge žrtve v katero sem prej (nezavedno) večkrat zajadrala, zdaj pa znam to kar hitro ozavestiti, sprejeti situacijo in biti sočutna s seboj oz. vplivati na spremembo situacije, kadar se mi zdi pomembno;

– postopno spreminjam način komuniciranja, ki mi prinaša več notranje pomirjenosti, zavedanja o svojih občutkih, čustvih in potrebah v povezavi s seboj in z drugimi, kar mi omogoča, da skoraj ne potrebujem več dram v odnosih z drugimi;

– že nekaj mesecev uživam v partnerstvu, kakršnega sem si prej le želela, bolje znam ločiti med navezanostjo in pravo ljubeznijo, ne ukvarjam se več s tem, koliko časa bo trajalo in vedno bolj znam uživati življenje tukaj in zdaj;

– v povezavi s pogodbenim delom, ki ga trenutno opravljam, mi je uspelo priti do večje jasnosti, kaj mi je to doprineslo in kaj si želim v prihodnosti;

– v primeru manjših zdravstvenih težav večinom kar hitro znam ozavestiti vzroke in se nato posvetim delovanju v smeri, da jih odpravim neprimerno hitreje kot prej;

– vztrajno delam na odpravi vzrokov za bolečine in obrabo hrustanca v desnem kolku (meditacije, vaje po metodologiji R.&dr. med. P. Bracht…) in imam dober občutek, da sem na pravi poti…

Verjamem, da boš s svojo predanostjo in predanostjo svoje podporne ekipo še naprej uspešno nadaljeval svoje poslanstvo in vsem skupaj želim veliko lahkotnosti, radosti in igrivosti pri tem.

Sonja Žlebir

Zdravo Dejan 😇

Takih seminarjev bi si želela. Bilo je tako veličastno, brez iluzij, brez zakaj, kako? Ampak samo Sem bila…💕. Toliko milosti sem prejela in veliko spoznanj o SEBI in o BOGU. Spomini, trenutki, ki se ti vtisnejo v Svetem prostoru v SRCU.

Neponovljivo……

Hvala, ker si v zgodbi svojega življenja. 🙏❤️🙏

Topel objem mojega SRCA. Olga 😇🙏❤️⚘

Dragi Dejan,

ni besed, ki bi opisale moje občutke hvaležnosti. Svobodno letim. Včeraj se je zgodil velik preboj. Ne vleče več nazaj. Ni več vprašanj. Jasne misli.

Delim s tabo delček mojih jutranjih uvidov.

Hvala.

Spuščam te, drago moje Življenje, iz rok. Ne oklepam se te več.

Ti veš zame najboljšo pot.

Vabim te. Tiho. V globini mojega bivanja.

Predaj mi vsa sporočila tega Sveta,

da se učim.

Da ljubim.

Ne bežim več. Tiho prisotna v svoji moči.

Ne sramujem se več.

Sram ne vibrira več z mano.

Ne pomanjšujem se.

Sem veliko večja, kot si moj um upa sploh predstavljati.

Odprta sem za novo.

Odprta sem za mene samo.

Sprejemam.

Dajem.

Živim.

Ljubim.

To je moje poslanstvo.

🙏❤️💃

Ko ni več ovir. Je le tok življenja.

Hvaležna dragi Dejan.

Moje srce poje hvalnico in Slavi Življenje.

Aleluja!

Objem hvaležnosti in ljubeče prisotnosti.

Barbara

»Hmm, kje naj začnem? Ok, po vrsti … Po zaključenem seminarju me je bilo malo strah, kaj in kako naprej, 3 do 4 dni sem malo premišljeval, kaj sem storil zase in okolico z obiskom tvojega seminarja. Začutil sem, da moram v življenju narediti spremembe. Prepogosto so se mi dogajale ene in iste napake na vseh področjih. Bil sem v začaranem krogu in konstantno lovil svoj rep. Seminar mi je odprl oči, kako si lahko človek sam pomaga s theto in nudi pomoč tudi okolici. Kaj se mi je zgodilo? Po prvih dneh seminarja sem šel še malo s strahom v theta stanje vsak večer in jutro. Potem pa vsak dan lažje. Začele so se mi dogajati kar, moram reči, nenavadne stvari. Npr. sem pomislil na nekoga in me pokliče, spet pomislim na drugo osebo in jo srečam. /…/ Poslovno (trenutno sem še vedno na borzi dela) so se mi začele odpirati nove poti. Dobil sem kar nekaj povpraševanj in tudi naročil za delo. Bil sem presenečen in fasciniran, kot bi padlo z neba. Sledil je teden, ko sem zbolel – kar hud prehlad sem imel, vendar sem bil v 3 dneh ok. Sedaj je pa nov teden pred mano, ki se ga veselim in pričakujem poln optimizma. Vem, da se mi bodo stvari zgodile tako, kot sem si zamislil. Toliko na kratko, več in nove stvari ti pa povem ob našem srečanju. Upam, da se kaj vidimo že prej. Dejan, HVALA.«

Peter, Ljubljana

»Po seminarju sem se počutila lahko, v harmoniji, skratka, čudovito. Potem pa je treba zavihati rokave in kar delati na sebi. Če tega ne narediš, se vrneš spet na staro pot. Moje mnenje je, da si je treba vsak dan zase vzeti vsaj 1 uro, čeprav jaz včasih si jo, včasih pa ne. Pol ure na dan pa si vzamem za meditacijo. Stvari se odvijajo hitreje. Veliko teh stvari že poznam, ker sem imela učiteljico, ki nas je vodila skozi meditacije, kopanje po sebi, kar pa nam ne ustreza in je zelo naporno. Theta stanja nisem poznala, mi pa zelo ustreza, samo delati je treba na tem. Zelo zanimive so izkušnje, ko delaš v paru, ko začutiš občutke druge osebe. Občutki, ko nekaj narediš zase, so fenomenalni in lažje stopaš v vsak dan posebej. Veseli me, da sem te spoznala in nadaljevanja tvojih seminarjev se že veselim! Lp in vsak dan naj bo nekaj posebnega!«

Barbara, Ljubljana

»Se že dolgo časa spopadate s samim seboj in se vam nikakor ne uspe prebiti iz sosledja vzorcev in problemov? So zunanje situacije in telesno stanje, bolezni vaš gospodar, ki imajo moč nad vami? Imate dovolj žrtve, občutka nemoči, ki ga mogoče nosite v sebi? Notranjih glasov, ki vam šepetajo, kaj zmorete, česa ne? Bi se radi končno zbudili iz vsega tega in postali Gospodar Matrice, Mojster zavesti, povezan s svojim vsemogočnim izvorom? Pustili za sabo vse posledice in postali vzrok, ki dizajnira zdravo telo, čas, prostor? Dejan vas bo vodil skozi proces spoznavanja samega sebe, svojih zaspalih moči, vas oborožil z davno pozabljenimi orodji … Vsekakor bo srečanje z njim eno večjih križišč v vašem življenju, kjer se boste mogoče spet odločili prevzeti življenje v svoje roke. Seveda z močjo pride svoboda, ki zahteva odgovornost za svoja dejanja in njihove posledice v najvišje ter najboljše dobro nas samih in vsega stvarstva; pogum, verjeti vase in iti sam proti celotnemu programiranemu svetu, njegovemu toku, mnenjem, prepričanjem, se izpostaviti negotovosti in stati za tem, kar ste. Hkrati pa je nagrada veliko večja, zgradi neulovljiv, neprebojen karakter, s katerim lahko pluješ tako v viharnih in sončnih dneh, v harmoniji sam seboj in v ravnovesju s svetom. V središču viharja, kjer nikoli ne piha, ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas. Da niti ne govorim o ostalih čisto praktičnih neodvisnostih – finančni, časovni, čustveni, mentalni, socialni. Ozavestili boste sposobnosti in zavedanje, da niste le kapljica v oceanu – ampak kapljica, ki začenja ocean!«

Matej M., Ljubljana

»Kar smo se učili na seminarju, je zame neprecenljivo. Občutek imam, da se je v meni nekaj spremenilo in da nikoli več ne bo tako kot prej. Trenutno imam sicer nekaj težav z vstopom v theta stanje, vendar upam, da bo to kmalu mimo. Veliko doživetij moram še predelati – ponotranjiti, zato zdaj težko kaj več prenesem v besede.«

Angelina, Postojna

»Delavnica mi je bila zelo zanimiva. Predvsem je zanimivo dejstvo, da so v našem telesu pravzaprav najmočnejše naše misli. Te določajo, kako bomo živeli in kakšnega zdravja bomo. Sicer se še ne počutim suverena v izvajanju Theta meditacije, toda kljub vsemu je to lahko odličen trenutek za sprostitev in kreiranje svojega življenja«.

Anja :), Ljubljana

»Pozdravljen, Dejan, zahvalila bi se za čudovit vikend na seminarju Theta MED®. Zelo sem uživala v tvoji družbi in družbi vseh ostalih udeležencev. Vse pohvale za nesebično podajanje znanja in izkušenj ter vzpodbujanje nas udeležencev k napredku pri lastnem razvoju. Ljudje hitro opazimo napake pri drugih, ki jih ovirajo na njihovi poti, biti iskren sam do sebe in se brezkompromisno soočiti sam s sabo, pa je velika umetnost in velik izziv. V nas je neizmerna moč, ki se je mnogokrat ne zavedamo in je ne znamo uporabljati sebi v prid. Vesela sem, da me je splet naključij pripeljal na tvoj seminar, da sem izvedela ogromno zanimivega in koristnega in spoznala orodja za delo na sebi. Seminar mi je tudi vlil pogum, zagon in voljo za globlje spoznavanje sebe. Lep in uspešen dan. Želim ti vse lepo in naj se ti zgodi kaj lepega.«

‒  Andreja Bešter

Prijavnica za sprejem v Šolo za življenje ANANDA – zasebno šolo za svetovalce/ke Transpersonal Quantum Therapy® (TQT®) / Theta MED® Therapy (TMT®) - Letnik 2024/2025

V naš program bomo sprejeli omejeno število oseb, ki bodo izpolnjevale prej navedene pogoje. Po oddaji prijavnice (spletnemu naročilu) boste prejeli e-poštno sporočilo s potrdilom prijave ter povezavo do vprašalnika.

Vprašalnik lahko tudi izpolnite predčasno na spodnji povezavi:

Vsako prijavo bomo natančno preučili, po potrebi vas bomo tudi poklicali za osebni razgovor.

Zadnji rok za prijavo je sreda, 3. 4. 2024. Prednost imajo tisti, ki se prej prijavijo.

Vaša prijava je veljavna le z nakazilom prijavnine 133 EUR, ki vključuje administrativne stroške obdelave vašega vpisa. Prijavnine ne vračamo, razen če niste sprejeti v šolanje.

Za kakršnakoli vprašanja nas lahko pokličete, lahko se prijavite na individualno seanso ali vprašate, karkoli vas zanima. Glede seans transpersonalne psihoterapije smo trenutno zasedeni približno mesec dni vnaprej. Občasno se sprosti kakšen termin. Pišite nam na  ali pokličite na +386 (0)70 638 442 (asistentka Barbara) in preverite. 🙂

Košarica